12-jarig meisje omgekomen bij woningbrand; moeder loopt brandwonden op

De 12-jarige C.K. is in de middag van woensdag 22 mei 2024 bij een woningbrand op de hoek van de Theodorus- en de Van Dijkstraat omgekomen.

Na melding bij het command centre, van de woningbrand en dat een 12-jarig meisje moest zijn omgekomen, deed de politie van het bureau Nieuwe Haven het adres aan voor onderzoek. Het betrof in deze een hoogbouwwoning, die geheel uit hout was opgetrokken en door negen mensen werd bewoond. De vrouw des huizes J.K. was buiten de woning bezig met werkzaamheden toen haar buurjongen haar aangaf dat er rook vanuit de bovenverdieping van haar woning kwam. Het gelukte de moeder haar overige kinderen in veiligheid te brengen. Bij de tweede poging lukte het haar niet om haar 12-jarige dochter die boven lag te slapen uit de woning halen, die op dat moment al in lichterlaaie stond te halen. Zij heeft daarbij brandwonden over haar lichaam opgelopen. Bij aankomst van de brandweer konden er slechts nablussingswerkzaamheden worden verricht en stuitte de brandweer op het verkoold lichaampje van het 12-jarig meisje. De houten woning die geheel is afgebrand, was op het elektriciteitsnet aangesloten en was niet tegen brand verzekerd

Het ontzielde lichaam van C.K. werd overgebracht naar het mortuarium. De moeder J.K. werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Het onderzoek van deze brand duurt voort.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.