10 gestolen auto’s terug gevonden

De recherche van het bureau Nieuwe-Haven heeft reeds 10 gestolen auto’s achterhaald.  De auto’s zijn in beslag genomen uit handen van een bende autodieven bestaande uit Guyanesen en Surinamers.  De bende heeft vaker geweld aangewend om de auto’s te stelen. Vooral onder taxi chauffeurs hebben zij slachtoffers gemaakt. De taxi werd door de criminelen gehuurd waarna de taxi chauffeurs, onder bedreiging met wapens, werden beroofd van hun voertuigen.  Na de diefstal werden de auto’s voorzien van valse nummerplaten en valse chassisnummers. De valse nummerplaten en chassisnummers zijn merendeel afkomstig van auto’s die geen deel meer  nemen aan het verkeer. Bijvoorbeeld “total loss” verklaarde auto’s. In sommige gevallen werden de gestolen auto’s overgespoten in een andere kleur.  Tot nu toe zijn vier mannen aangehouden en in verzekering gesteld wiens inverzekeringstelling verlengd is. Zij zitten al ongeveer twee maanden vast.

Wanneer een motorvoertuig blijvend buiten gebruik is geraakt moet de eigenaar of houder van dat voertuig de kentekenplaten en het nummerbewijs, binnen 30 dagen,  inleveren op de afdeling Verkeers Technische Dienst(VTD) op het politie bureau Geyersvlijt.

 

 

 

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.