1-jarige peuter vermoedelijk door verstikking overleden

De 1-jarige peuter Sion Tamka is op donderdag 23 september vermoedelijk bij aankomst op de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis door verstikking komen te overlijden.
De politie van het bureau Latour kreeg van het Command Center de melding dat op een adres in het ressort Latour een peuter bewusteloos was aangetroffen in een voertuig. De wetsdienaren koersten naar het adres, maar werden onderweg door de familieleden gestopt die het kindje intussen per eigen gelegenheid afvoerden naar de SEH. Onder politie begeleiding werd de SEH aangedaan. De dienstdoende artsen verleenden de eerste hulp, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op.
Onderzoek wees uit dat de grootmoeder samen met haar kleinkinderen thuis was. Twee hunner waren binnenshuis, terwijl de drie anderen waaronder Sion buiten speelden. Op een gegeven moment gingen twee van de kinderen naar binnen. Toen de grootmoeder opmerkte dat Sion er niet bij was, ging zij samen met de andere kinderen op zoek naar hem. In een voertuig dat hermetisch afgesloten was, troffen zij de 1-jarige peuter roerloos aan. Het vermoeden bestaat dat Sion op een onbewaakt moment in het voertuig ging en het portier niet meer kon openen.
Het ontzielde lichaam van Sion is inmiddels in opdracht van het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.