1 dode en 2 gewonden gevallen na woninginbraak

De 34-jarige verdachte Arthur Anose is op dinsdag 13 april dodelijk geraakt door een politie kogel tijdens een aanhoudingsactie nabij de kruising van de Martin Luther King- en de Pierpontweg. Twee andere verdachten, te weten de 17 jarige I.S. en de 25-jarige Regillio, P. liepen schotverwondingen op en zijn per ontboden ambulance afgevoerd naar het Academisch Ziekenhuis te Paramaribo; terwijl de verdachten Marlon, J.(41) en Roche M. (30) gelijk zijn overgebracht naar de afdeling Kapitale Delicten die belast is met het strafrechtelijk onderzoek in deze zaak. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn; I.S. Regillio,P. Marlon, J. en Roche, M. in verzekering gesteld. Het ontzielde lichaam van Arthur, Anose is in opdracht van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen door de politie.

De verdachten voornoemd hebben zich vermoedelijk schuldig gemaakt aan een woning inbraak aan de Gobajolaan in het politie ressort Houttuin. De politie van het bureau Houttuin speelde op 13 april, omstreeks twintig minuten voor half twee in de middag, in op een telefonische dievenmelding aan de Gobajolaan. Op weg naar de locatie werden de verdachten door de politie in hun vluchtauto gesignaleerd. Bij het zien van de politie reed de bestuurder van de vluchtauto met een hoge snelheid weg. De politie zette meteen de achtervolging in. Op een gegeven moment veroorzaakte de bestuurder van de vluchtauto een aanrijding met twee andere auto’s ter hoogte van de kruising van de Martin Luther King- en de Pierpontweg.

De vijf verdachten stapten vervolgens uit de vluchtauto en renden weg. De politie van Houttuin bleef de verdachten achtervolgen waarbij zij tot stilstand gesommeerd werden en ook waarschuwingsschoten werden gelost. Omdat de vluchtende verdachten geen gehoor gaven aan de sommaties van de politie werd op een gegeven moment gericht op ze geschoten met het gevolg dat Anose dodelijk geraakt werd en I.S. en Regillio, P. schotverwondingen opliepen. Het gelukte de politie ook om Marlon,J. en Roche, M. aan te houden.

De zwaar beschadigde vluchtauto is in beslag genomen. Daarin zijn onder andere aangetroffen een aantal flessen sterke drank, twee laptops, een “Flat screen” televisie toestel, een geldbedrag in Surinaamse dollar en een vuistvuurwapen. Deze spullen zijn hangende het onderzoek in beslag genomen.

De twee andere voertuigen liepen ook zware materiële schade op. De bestuurster van één van deze voertuigen raakte ernstig gewond en is door de familieleden overgebracht naar het ziekenhuis. Zoals eerder aangegeven is het onderzoek in deze zaak overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.