Zeven jarige jongen door vader van de Wijdenboschbrug geduwd

De Politie van het ressort Nieuwe Haven kreeg op maandag 16 april, via de Centrale Meldkamer, een melding dat een jongen van de Wijdenboschbrug de rivier zou zijn ingeduwd door een manspersoon.
De bemanning van een vissersboot die in de directe omgeving was, schoten de jongen te hulp. Het slachtoffertje werd vervolgens in een privé voertuig van een getuige met begeleiding van de Motor Surveillance Dienst van de politie, afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch ziekenhuis voor medische behandeling. Hij is opgenomen op de afdeling Intensive Care van de ziekeninrichting.
Uit het voorlopige onderzoek is komen vast te staan dat het slachtoffertje door zijn vader Rafiek naar de brug is gebracht. De vader heeft het jongetje op gegeven moment vanuit een bepaalde hoogte van de brug de rivier ingeduwd.
Volgens de moeder heeft haar partner in beschonken toestand de woning verlaten en heeft hij de jongen van school afgehaald. Toen zij merkte dat haar zoon niet thuis kwam, belde zij op het nummer van de man. Haar zoon beantwoordde rond 15.00 uur de telefoon van de vader. De jongen kon niet aangeven in welke buurt hij zich op dat moment bevond met zijn vader. Op de achtergrond hoorde de vrouw haar partner schreeuwen tegen haar zoon dat zij op de ‘Bosje’ brug zijn waar zij zouden springen.

De vrouw startte een zoektocht naar haar zoon en deed tenslotte het politie bureau Nieuwe Haven aan, waar zij te horen kreeg dat er een jongetje van de Wijdenboschbrug is geduwd en dat hij ter verpleging is opgenomen in het ziekenhuis. De vrouw heeft bevestigd dat het om haar 7-jarige zoon gaat.
Van de vader ontbreekt nog elk spoor. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de politie van de afdeling Jeugdzaken.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.