Voetganger en bromfietser overleden na verkeersongeval

De 44-jarige voetgangster Rosa Saling is gisteravond, woensdag 30 april, door een autobestuurder aangereden te Perika in het district Marowijne. Uit het voorlopig politieonderzoek is naar voren gekomen, dat het slachtoffer op de berm van de Oost-West verbinding liep en wel  ter hoogte van kilometer 59.  Dat de 24-jarige automobilist  het slachtoffer vanuit tegenovergestelde richting naderde en dat hij vermoedelijk met een hoge snelheid moet hebben gereden. Dat hij toen de controle over de besturing van zijn auto verloren  moet hebben waardoor de auto op de berm terecht kwam. Daarbij is de vrouw  aangereden . Zij is kort daarna terplaatse overleden. De automobilist reed door om zich vervolgens aan te melden bij de politie van de controle post te Stolkersijver.  Deze bestuurder is onderworpen aan een  alcohol blaastest en bleek niet onder invloed van alcohol te verkeren. Hij is in het bezit van een geldig rijbewijs. Zijn rijbewijs is hangende het onderzoek door de politie ingevorderd. Na verhoor is hij heen gezonden. Het ontzielde lichaam van het slachtoffer Rosa Saling is door de politie, na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie, voor obductie in beslag genomen. Deze zaak is in onderzoek bij de politie van Moengo.

 De 50-jarige bromfietser Perdiepkoemar Doerga is gisteravond,woensdag 30 april, overleden niet lang nadat hij op zijn bromfiets tegen een elektriciteitsmast  was opgereden. Dit ongeval vond plaats te Welgedacht-B, ter hoogte van de Pandiet Ramsoebaasweg, in het district  Wanica. De bromfietser was op het moment van het ongeval vermoedelijk onder invloed van alcohol. Hij liep onder andere een zware verwonding op aan een onderbeen.  Doerga overleed op weg naar het ziekenhuis.  Na afstemming met een lid van het Openbaar ministerie is het ontzielde lichaam van Doerga niet door de politie  in beslag genomen.

 Rosa  Saling en Perdiepkoemar Doerga zijn respectievelijk de 21e en 22 verkeersdode voor dit jaar in Suriname.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.