Voetganger dodelijk aangereden op de Oost-Westverbindingweg

De 5-jarige Gifnie Pinas is op woensdag 10 mei na te zijn aangereden door een schoolbus op de Oost-Westverbindingweg overleden.
De politie van Moengo deed na de melding van een aanrijding tussen drie voertuigen, waarbij 1 dode te betreuren was, de plek aan voor onderzoek. Daar aangekomen is het levenloos lichaam van de scholier Gifnie langs de weg aangetroffen. Volgens verklaring van de schoolbuschauffeur reed hij met scholieren over voornoemde weg. Hij kwam vanuit Commewijne richting Moengo even als de twee andere voertuigen. Ter hoogte van km 66 nabij Perica stond een moeder met haar twee kinderen langs de weg. Op een bepaald moment verminderde hij zijn vaart om te stoppen. Plotseling hoorde hij een klap en constateerde dat zijn bus van achter is aangereden door een Canter-Pick-up. Door de slag rolde de schoolbus verder en reed de twee kinderen aan. Gifnie overleed ter plaatse en het ander kind liep een schaafwond op. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast. De moeder is ongedeerd gebleven.
Volgens verklaring van de bestuurder van de Canter Pick-up, trachtte hij de schoolbus in te halen, maar week terug voor een tegenligger.
Het derde voertuig haalde de Canter pick-up in en door het terugwijken van dit voertuig reed hij zowel de schoolbus als het derde voertuig die hem reeds was gepasseerd aan.
Alle drie bestuurders die niet onder invloed van alcohol verkeerden zijn in het bezit van een rijbewijs en zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.
Het ontzielde lichaam van Gifnie is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.
De politie van Moengo is belast met deze zaak. Met het overlijden van Gifnie stijgt de verkeersbarometer landelijk naar 20.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.