Voetganger 35e verkeersdode

De 57-jarige voetganger Josephine Moesjoekoere is op zondag 1 juli dodelijk aangereden door een personenauto aan de Indira Ghandhiweg.
De politie van het ressort Rijsdijk kreeg via de Centrale Meld Kamer de melding van een aanrijding, waarbij een auto twee voetgangers aan de Indira Ghandiweg ter hoogte van Hilly’s Farm heeft aangereden. Daar aangekomen troffen de wetsdienaren een slachtoffer op de weg en de andere op de langs de weg lopende berm aan. De personenauto lag enkele meters verder op zijn kop in de langs de weg lopende trens.
Onderzoek wees uit dat de 27 jarige autobestuurder Martin C. met een vrij hoge snelheid reed, komende vanuit Bernarddorp gaande richting Onverwacht. De twee vrouwelijke slachtoffers liepen in dezelfde richting aan de rechterkant van de weg. In een flauwe bocht moet de bestuurder de controle over de besturing van het voertuig hebben verloren. Hij geraakte van de weg en reed de twee vrouwen van achteren aan. De veroorzaker belandde enkele meters verder met het voertuig die over de kop sloeg in de langs de weg lopende trens.
Josephine belandde door de slag in de trens en werd door omstanders hieruit gehaald. De vrouw begaf kort daarna de geest. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast. Het andere slachtoffer is met zware verwondingen; samen met de bestuurder per ontboden ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd. Beiden zijn ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting. Martin die niet in het bezit is van een geldig Surinaams Rijbewijs is in verzekering gesteld en ligt onder politie bewaking in de ziekeninrichting.
Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het lijk van Josephine voor obductie in beslag genomen. Het onderzoek in deze zaak is door de politie van Rijsdijk overgedragen aan de verkeersunit van Regio midden.
De verkeersbarometer stijgt met het overlijden van Josephine naar 35.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.