Vissers overvallen door zeerovers; kapitein gedood

De eigenaar van een vissersboot deed op zaterdag 24 februari de melding bij de Maritieme Politie dat zijn boot dichtbij de monding van de Marowijne rivier is overvallen door zeerovers. Daarbij is de kapitein van de boot dood geschoten.

De vier vissers werden op dezelfde dag middels assistentie van andere vissersboten overgebracht naar Paramaribo. De vissers verklaarden op woensdag 21 februari door zeerovers te zijn overvallen waarbij de kapitein van hun boot dodelijk is geraakt. De rovers lieten hen op de kustlijn achter.

Na twee dagen kregen zijn hulp van andere vissers die hen hebben overgebracht naar de politie. Na de aangifte is met assistentie van de politie een zoektocht gestart. De eerste zoektocht leverde niets op.

Op aanwijzing van twee van de slachtoffers is er op maandag 26 februari weer door de Maritieme Politie en de Kustwacht gevaren naar de omgeving waar de beroving heeft plaatsgevonden en is er dichtbij de monding van de Marowijne rivier het lijk van de kapitein gelokaliseerd. Dit is uit het water gehaald. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam voor obductie in beslag genomen.

Het onderzoek is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

De slachtoffers verklaarden, tijdens hun verhoor, tien dagen op zee te zijn geweest waarna zij op 21 februari zijn overvallen door zeerovers uit drie boten. Daarbij zijn meegenomen de visvangst, benzine en buitenboord motor.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.