Vijf verdachten aangehouden door RBTM; één hunner heengezonden

Leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) hebben op woensdag 16 februari Meerjon A. alias “Poese” (35), Orveo P. alias “Bonjo” (29), Clarence V. alias “Kele” (33) en de vriendin van Orveo ene I.V. alias “Barbie”, na bekomen informatie opgespoord en aangehouden. Hierna werden deze vier verdachten overgedragen aan de Recherche van Regio Midden.

De ambtenaar Emanuel P. deed op 5 februari aangifte van diefstal middels braak op het politiebureau De Nieuwe Grond. Daarbij verklaarde hij aan de wetsdienaren dat hij in diepe rust was en op een bepaald moment wakker werd en twee indringers in zijn woning zag. De twee manspersonen zagen kans het dievenijzer van een raam van zijn woning door te snijden en zich via het raam toegang te verschaffen tot de woning. Hierbij ging het tweetal er vandoor met een groot geldbedrag, twee horloges en zijn dienst vuistvuurwapen, waarna de verdachten na hun daad via de voordeur de woning verlieten.

De politie stelde een onderzoek in, waarbij vier verdachten in beeld kwamen. Dit viertal werd op 16 februari door het RBTM gesignaleerd en aangehouden. Op de verdachte Meerjon werd het dienstwapen van de aangever aangetroffen en in beslaggenomen. Zowel Meerjon als Orveo en Clarence hebben toegegeven het strafbare feit te hebben gepleegd.

De 32-jarige heler tevens vijfde verdachte Kamlesh K. kwam in de morgen van vrijdag 18 februari in beeld. Hij werd eveneens door het RBTM in samenwerking met leden van de Recherche van Regio Midden op een adres te Wanica opgespoord en aangehouden. In eerste instantie ontkende Kamlesh betrokken te zijn bij de diefstal. Bij een huiszoeking troffen de wetsdienaren één van de horloges van de benadeelde en een illegaal vuistvuurwapen aan. Deze werden ook in beslag genomen, waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau.

De vier mannen zijn na overleg met het Openbaar Minsterie hangende het onderzoek in verzekering gesteld, terwijl de vriendin van Orveo na te zijn voorgeleid en verhoord is heengezonden. Het is niet uitgesloten dat er nog meerdere aanhoudingen in deze zaak zullen worden verricht.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.