Vier verdachten voor inbraak telefoonshop aangehouden; één hunner ingesloten

Vier verdachten zijn op vrijdag 1 januari door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) in de kraag gevat. Drie hunner, de 31-jarige V.S, G.S (25) en S.A (34) bleken niet betrokken te zijn geweest bij het strafbaar feit, terwijl de 35-jarige S.P. hangende het onderzoek in verzekering is gesteld.
De politie van het bureau Uitvlugt kreeg in de nacht van donderdag 31 december 2020 op vrijdag 1 januari 2021 van het Command Center een melding van een roofoverval bij een telefoonshop in een Mall aan de Lalarookhweg. Verder dat de daders de bewaker hadden overrompeld en gekneveld hadden achtergelaten.
Bij aankomst op de locatie zijn de guard en de eigenaar van de zaak aangetroffen. Volgens verklaring is op beeldmateriaal te zien hoe zes manspersonen het pand betraden en het metalen rolluik doorknipten, waarna zij zich toegang tot het pand verschaften. De gezichten van de verdachten waren tot hun ogen bedekt. Zij sloegen vervolgens de etalagekast stuk en namen meer dan 35 stuks I-phones met een grote economische waarde weg.
Het voorlopig onderzoek wees uit dat de verdachte S.P contact maakte met V.S en G.S. met het verzoek om twee telefoontoestellen die hij van een neef uit Nederland had gekregen, voor hem te verkopen. V.S. en G.S. die op een bepaald moment niet meer akkoord gingen met de afspraak om de telefoons te verkopen, besloten om de toestellen terug te bezorgen bij S.P.
Vanwege een anonieme tip die de politie bereikte werden vier verdachten, door het RBTP in de kraag gevat.
Verder bleek de manspersoon S.A. die ook door de politie was aangehouden onschuldig te zijn. Van de 35 buitgemaakte toestellen zijn slechts 2 teruggevonden.
Na te zijn voorgeleid, is S.P. ingesloten, terwijl V.S., G.S. en S.A werden heengezonden.
Het onderzoek wordt voortgezet door Recherche Paramaribo.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.