Vier verdachten aangehouden voor diefstal uit voertuig

Vier jongemannen, Mangalsio P. (28), Antino, A. (31), de 20-jarige Xaviero G. en de 24-jarige Jamal N. zijn op dinsdag 31 oktober door de politie van Uitvlugt aangehouden.

Het viertal wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan diefstal uit een voertuig. Volgens verklaring van de aangever begaf hij zich naar een Supermarkt aan de Kasabaholoweg. Hij parkeerde zijn voertuig om snel wat te kopen en deed zijn auto niet op slot.

Gelijk daarna stopte een andere voertuig waarin de vier verdachten zaten naast het zijne. Eén van de verdachten stapte uit en nam uitzijn auto een tas inhoudende een mobiele telefoontoestel, Euro 300 en belangrijke documenten weg. Na de daad stapte de dief weer in de auto van zijn kompanen, waarna zij de plek verlieten. De bestuurder, die de auto in bruikleen had, bracht deze weer voor de eigenaar.

De politie stelde gelijk een onderzoek in, waarbij op camerabeelden het geleend voertuig te zien was. De eigenaar kon zo worden achterhaald en verklaarde aan de wetsdienaren dat hij en zijn vrouw zich op maandag 30 oktober op een feest bevonden. Omdat zij te diep in het glaasje hadden gekeken en niet zelfs plaats konden nemen achter het stuur, vroeg hij Mangalsio hen naar huis te brengen. Vanwege het late tijdstip mocht hij met de auto naar huis om deze de volgende dag weer voor hem te brengen. Op aanwijzing van de eigenaar is Mangalsio opgespoord en aangehouden, waarna de drie overige kompanen ook in de kraag zijn gevat.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het viertal gratis loge geboden in het cellenhuis.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.