Vier mannen aangehouden voor oplichting en valsheid in geschrifte

De afdeling Fraude heeft momenteel een zaak in onderzoek waarbij reeds vier mannen zijn aangehouden en opgesloten. Het gaat in deze om de 25-jarige houtleverancier Suradj, O., de 30-jarige medewerker van een houtexporteur Eduardo, R. en medewerkers van Stichting Bosbeheer en Bostoezicht(SBB): de 38-jarige Jay, J. en de 35-jarige Fyrgil, D.

Een houtexporteur heeft aangifte gedaan van oplichting en valsheid in geschrifte. Het is namelijk zo dat de houtleverancier Suradj,O. valselijk opgemaakte documenten heeft overlegd aan de houtexporteur voor geleverde houtblokken. Voor de levering, die nooit plaats gevonden heeft, kreeg Suradj een groot bedrag in vreemde valuta als betaling. De medewerker van de houtexporteur Eduardo,R. moet met Suradj hebben mee gewerkt om zijn werkgever te benadelen.

De twee SBB medewerkers hebben mee gewerkt om de documenten met betrekking tot de houtblokken te vervalsen. Voor hun medewerking hebben zij geld ontvangen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.