Verkeersdeelnemers bekeurd voor overtredingen

Verkeersdeelnemers die tijdens controle door wetsdienaren van de afdeling Verkeer Handhavingsteam een overtreding hebben begaan, zijn in de maand februari proces-verbaal aangezegd. 117 autobestuurders zijn bekeurd voor het rijden zonder een rijbewijs. Vier bestuurders konden hun rijbewijs niet tonen, terwijl vier anderen een voertuig bestuurden met een rijbewijs buiten de vastgestelde categorie.
304 van de autobestuurders hebben hun voertuig niet ter herkeuring aangeboden. Voor het overtreden van de maximum snelheid zijn in totaal 650 autobestuurders proces-verbaal aangezegd. 67 rijbewijzen zijn ingevorderd bij deze overtreding.
118 die handmatig gebruik maakten van hun mobiele telefoon zijn niet bespaard gebleven van bekeuring. In totaal zijn er 353 bestuurders bekeurd voor het niet gebruiken van de autogordel. 206 bestuurders hebben aan het verkeer deelgenomen, terwijl de verzekering van hun voertuigen reeds vervallen is.
Andere overtredingen waren het rijden over het rijwielpad, het niet kunnen tonen van het nummerbewijs, stoppen of rijden op zodanige wijze en rijden met een andere verlichting dan bij wet vastgesteld. Ook deze bestuurders zijn op de bon gezet.
Overtreders die proces-verbaal zijn aangezegd en de vastgestelde boetes niet ter plaatse hebben betaald, dienen deze volgens de vastgestelde instructies door de wetsdienaren aan hen voorgehouden te betalen. Indien hieraan geen gevolg wordt gegeven, wordt de zaak door de verkeersrechter afgehandeld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.