Verdachte voor overtreding vuurwapenwet, vernieling en bedreiging aangehouden

De 30-jarige T.V. die meer bekend staat als “Toetem” is op maandag 8 februari door de politie van Recherche regio Oost aangehouden.

T.V. wordt ervan verdacht op zondag 31 januari op twee verschillende plaatsen te Albina schoten te hebben gelost met vuurwapens die hij illegaal in zijn bezit had. Hij bedreigde omstanders te zullen neerschieten en verrichte daarbij vernielingen aan.
Deze verdachte werd eerder opgespoord in een berovingszaak die in de maand januari 2020 is gepleegd te Moengo. Vanwege het feit dat T.V. merendeels in Frans-Guyana vertoefde, wist hij uit handen van de politie te blijven.

Toen de verdachte T.V. van anderen begreep dat hij door de politie werd opgespoord, meldde hij zich op maandag 8 februari samen met zijn raadsman aan bij de Recherche van regio Oost.
Bij de voorgeleiding heeft T.V. toegegeven zich schuldig te hebben gemaakt aan de bedreiging, vernieling en het lossen van schoten met een illegaal vuurwapen. Echter ontkent hij enige betrokkenheid te hebben in de berovingszaak die is gepleegd in de maand januari 2020.

Verder verklaarde hij bij de politie dat de vuurwapens waarmee de schoten zijn gelost te Albina, toebehoren aan zijn vrienden waarmee hij samen ter plaatse was. De illegale vuurwapens zijn nog niet teruggevonden.

T.V. werd na overleg met het Openbaar Ministerie voor overtreding van de vuurwapenwet, vernieling en bedreiging in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.