Verdachte en heler aangehouden voor diefstal

De 28-jarige D.J. is op maandag 8 februari voor diefstal van een geldbedrag en gereedschappen door de politie van het bureau Henar aangehouden.

De aangever A.R. (30) deed in de ochtend van vrijdag 5 februari aangifte van diefstal op het politiebureau. Volgens zijn verklaring had hij zijn bromfiets naast zijn woning onder een afdak geplaatst. Terwijl hij naar de televisie lag te kijken, hoorde hij omstreeks 01.30 uur een gerammel buiten de woning. Hij liep naar het raam en zag de bij hem bekende D.J. in zijn bromfiets snuffelen en rende gelijk naar buiten. Bij het zien van aangever nam de verdachte D.J. de benen.

A.R. controleerde zijn bromfiets direct en kwam tot de ontdekking dat de verdachte een geldbedrag en gereedschappen vanuit zijn bromfiets had buitgemaakt.

Na de aangifte spoorden de wetsdienaren de verdachte D.J. op en werd hij te Groot Henar aangehouden. Bij zijn aanhouding gaf hij de politie te kennen dat hij de weggenomen gereedschappen had doorverkocht aan de 60-jarige R.R. Op zijn aanwijzing werd de heler R.R. opgespoord en aangehouden. De gestolen gereedschappen werden op R.R. aangetroffen en inbeslaggenomen.

Na overleg met het Openbaar Ministerie werd D.J. in verzekering gesteld, terwijl de heler R.R. na verhoor is heengezonden. De benadeelde kon daarna weer over zijn gereedschappen beschikken.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.