Update: Baby te vondeling gelegd

De 28-jarige M. K. is op woensdag 8 januari door de politie van de afdeling Jeugdzaken aangehouden voor het te vondeling leggen van haar baby nabij de ingang van een kerkgebouw. Hangende het onderzoek is M.K. door de politie in verzekering gesteld na afstemming met het Openbaar Ministerie.

Uit het politioneel onderzoek is naar voren gekomen, dat M.K. haar zoontje van drie maanden oud, op zondagmiddag 5 januari, te vondeling had gelegd nabij de ingang van een kerk. Toen de kerkgangers de kerkdienst verlieten zagen zij het kindje liggen.

M.K. heeft aan de politie verklaard dat zij besloot het kind ergens te vondeling te leggen waar zij zeker was dat hij snel gevonden zou worden in dit geval nabij de ingang van een gebedshuis.

Ondertussen is de baby door de politie overgedragen aan het Bureau voor Familie Rechtelijke Zaken (BUFAZ). Dit bureau zal zich verder ontfermen over het gezag van dit kind. Politie Jeugdzaken onderzoekt deze zaak verder.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.