Twee verdachten aangehouden in berovingszaak Smart Connection

De gebroeders Oigen B. (26) en de 27-jarige Elves B. hebben zich in de avond van dinsdag 19 april aangemeld bij respectievelijk de politie van het bureau Flora en de Militaire Politie (MP). Oigen werd vervolgens overgedragen aan de Recherche van Paramaribo die belast is met het onderzoek.
Dit tweetal wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt bij een gewapende beroving van zaterdag 16 april bij Smart Connection aan de Kwattaweg. Bij een ingesteld onderzoek door de rechercheurs is op camerabeelden duidelijk te zien hoe de verdachte Oigen de zaak binnenstapte en de medewerker met een vuistvuurwapen onder schot hield. Daarbij nam hij negen (9) stuks I-phone’s (Pro 13) uit de etalagekast en verliet na zijn daad de zaak. Tijdens het onderzoek is gebleken dat deze verdachte zich op dinsdag 15 februari en zondag 13 maart van het lopend jaar ook schuldig heeft gemaakt aan twee andere strafbare feiten. Bij Phone Stop aan de Lalkarookhweg moest de verkoper op 15 februari onder bedreiging van een vuistvuurwapen vijf (5) mobiele telefoontoestellen aan hem afstaan. Bij Gamestar in de Hermitage Mall stapte hij op 13 maart de unit binnen en hield de medewerker onder schot. Hij nam daarbij zes (6) I-phone’s weg.
Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat Oigen de berovingen met zijn broer Elves, die militair blijkt te zijn, heeft gepleegd. Hij werd daarbij door zijn broer met de bromfiets op de locaties afgezet, waarna Elves in de directe omgeving op hem wachtte. Daarnaast maakte Oigen bij het plegen van de strafbare feiten gebruik van het dienst vuistvuurwapen van zijn broer.
Bij zijn aanhouding zijn er slechts vier (4) I-phone’ s die bij Smart Connection waren weggenomen op hem aangetroffen en in beslag genomen. Volgens zijn verklaringen heeft hij de gestolen mobiele toestellen die bij Phone Stop en Gamestar zijn weggenomen reeds verkocht. Hangende het onderzoek is Oigen na overleg met het Openbaar Ministerie ter zake beroving en afpersing in verzekering gesteld.
De Recherche van Paramaribo zet het onderzoek in deze zaken in samenwerking met de MP voort.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.