Twee verdachten aangehouden bij kappartij te aanmeersteiger Nieuw Amsterdam

De politie van het bureau Nieuw Amsterdam heeft op vrijdag 17 mei 2024 de twee verdachten D.D. (32) en R.D. (41), beiden van Guyanese afkomst en woonachtig in de omgeving van de Commissaris Thurkowweg aangehouden.


De wetsdienaren deden diezelfde dag na een telefonische melding van een vechtpartij bij de aanmeersteiger aan de Commissaris Thurkowweg de locatie aan voor onderzoek. Daar aangekomen trof de politie het slachtoffer R.R. met kapverwondingen aan dat de wetsdienaren voorhield dat hij kort tevoren met twee Guyanese vissers, zat te borrelen. Op een bepaald moment voegde zijn buurjongen D. zich bij het gezelschap, waarbij hij kort daarna opstond om te gaan plassen. Bij die gelegenheid zag R.R. dat de twee mannen achter de buurjongen D. rende. Uit angst sprong de buurjongen in een goot en werd daarbij met stenen en flessen door de twee vissers bekogeld. R.R. kwam ertussen en hield de twee mannen vast, waardoor het D. die twee snijwonden heeft opgelopen, lukte om uit de goot te gaan. Zijn handeling werd niet in goede aarde genomen door de vissers en werd toen door de twee Guyanese vissers aangevallen die hem vervolgens met een scherp voorwerp kap verwondingen op het lichaam toebrachten. Zowel R.R. als de buurjongen D. moesten medisch worden behandeld en gaven de politie te kennen dat zij de mannen geen aanleiding hebben gegeven om hen aan te vallen en verwondingen toe te brengen. De twee vissers die eveneens ter plekke waren en onder invloed van alcohol verkeerden, werden aangehouden en ter ontnuchtering overgebracht naar politiebureau Meerzorg. Toen ze nuchter waren, zijn de verdachten D.D. en R.D. voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.