Twee peuters lopen brandverwondingen op

De politie van Bureau Nieuwe Haven kreeg op maandag 16 mei de melding dat twee kleuters door hete olie zijn gebrand op een adres in het ressort.

Daar aangekomen werden de slachtoffers aangetroffen. Het gaat om een jongen en een meisje, beiden 4 jaar.

Het voorlopige onderzoek wees uit dat het om een 1 kamer appartement gaat die wordt bewoond door een moeder, drie kinderen en een kleinkind.

Op het moment van het geval was de moeder tevens oma niet thuis. Een 19-jarige was bezig te koken en had olie `aan de kook, terwijl de twee kleuters op het balkon speelden. De 19-jarige liep een op een bepaald moment naar buiten om wat te doen. De olie werd heet en er ontstond een zogeheten vlam in de pan.

Een 17-jarige die dat waarnam , pakte de pan van het fornuis en liep hiermee naar buiten. Op het balkon gleed zij uit, waardoor de olie spatte en op de twee kleuters terechtkwam.

Beide slachtoffers werden met brandverwondingen op het lichaam per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.  De 4-jarige jongen is na medische behandeling heengezonden, terwijl de andere kleuter in het ziekenhuis is opgenomen.

De politie van Bureau Nieuwe Haven is belast met deze zaak.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.