Twee personen doodgeschoten te Villa Brazil

De Braziliaan Jose Itamar D., wiens leeftijd nog onbekend is heeft op dinsdag 19 juni twee landgenoten, een man en een vrouw met een jachtgeweer van het leven beroofd te Villa Brazil in het district Brokopondo.

De politie van Brownsweg deed na de melding van de levensberovingen de plek aan voor onderzoek. Daar aangekomen werden de levenloze lichamen van de man, Josemaria Soares, Dasilva Veira en de vrouw Gracieleta Da Coasta Waress aangetroffen. De leeftijden van de slachtoffers zijn nog niet bekend. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast.

De schutter verliet de plek en meldde zich aan bij de security van Villa Brazil. Het wapen waarmee hij het feit heeft gepleegd is niet aangetroffen. Een tweede verdachte, de Vietnamese Van Dan Le, die de hagelpatronen aan de schutter heeft verkocht is eveneens aangehouden. Zijn leeftijd is ook nog niet bekend en hij blijkt illegaal in het land te vertoeven.
Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat de drie Brazilianen werkten op een concessie te Villa Brazil. De schutter en de vrouw hadden een liefdes relatie. Op een bepaald moment bracht de vrouw een einde aan de relatie. Dit viel niet in goede aarde bij Jose Itamar, waardoor hij met een jachtgeweer op 19 juni een einde bracht aan het leven van de vrouw. Het tweede slachtoffer Josemaria dat als operator ter plaatse fungeerde, bemoeide zich uit schrik met de zaak en werd ook neergeschoten.
De twee ontzielde lichamen zijn na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. De twee verdachten zijn overgedragen aan het onderzoeksteam van Kapitale Delicten.

De schutter en de illegale Vietnamees zijn ter voorgeleiding overgebracht naar Paramaribo. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de schutter in verzekering gesteld en de Vietnamese voor overtreding van de vuurwapenwet en zijn illegaliteit in vreemdelingenbewaring opgehouden.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.