Twee overleden na verkeersongeval; bestuurder in verzekering gesteld

De politie van het ressort Waldeck kreeg op zondag 1 april om 06.00 uur de melding van een verkeersongeval aan de Van Idsingaweg bij de Rotterdamsluis. Het ongeval vond omstreeks 05.00 uur plaats.
Uit het voorlopige onderzoek is komen vast te staan dat de bestuurder reed over de Van Idsingaweg, komende van de richting van het Westen en gaande naar het Oosten. Ter hoogte van de Rotterdamsluis is de Van Idsingaweg bochtvormig. Het vermoeden bestaat dat de bestuurder rechtdoor is gereden in plaats van de bocht te beschrijven met als gevolg dat hij tegen de betonnen wand van de Rotterdamsluis botste en met het voertuig in de Nickerierivier belandde. De 48-jarige Jatimin K, die het voertuig bestuurde, wist uit het voertuig te komen en naar de kant te zwemmen. Hij kwam met de schrik vrij. In het voertuig dat was gezonken, zaten de 16-jarige Samentha Wirjomengollo en de 22-jarige Wonokarijo Adriaan. Met behulp van de Brandweer en bewoners werd het voertuig boven water gehaald. De twee slachtoffers die op de achterbank van het voertuig zaten, vertoonden geen teken van leven. De ingeschakelde arts stelde de dood vast. De lijken zijn ter obductie in beslaggenomen.
Jatimin die in het bezit is van een geldig rijbewijs, bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Bij een blaastest blies hij 455 microgram per liter uitgeademde alcohollucht. Het toegestane alcoholpromillage is 220 microgram.
Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de dronkenbestuurder in verzekering gesteld. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
De afdeling Verkeer van het ressort Nieuw Nickerie onderzoekt deze zaak verder.
Met het heengaan van deze twee verkeersslachtoffers is de barometer landelijk gestegen naar 18.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.