Twee doden bij zware aanrijding Afobakaweg; zes gewonden afgevoerd

Twee manspersonen, van wie de personalia nog ontbreken, zijn op maandag 11 januari na een zware aanrijding op de Afobakaweg komen te overlijden.
De politie van het bureau Paranam kreeg op 11 januari omstreeks 16.35 uur vanuit het Command Center een melding, dat er een zware aanrijding had plaatsgevonden aan de Afobakaweg. Daarbij was een auto in de langs de weg lopende goot beland en dat er vermoedelijk doden te betreuren waren.
Bij aankomst van de politie ter plaatse werden een wit gelakte Toyota Crown en grijs gelakte Toyota Corolla aangetroffen. De voertuigen vertoonden aanzienlijke schade.
Onderzoek wees uit dat 21-jarige autobestuurder S.Ch. met vier dames en een kindje van 5 jaar in de Toyota Crown over de Afobakaweg reed. Hij kwam vanuit de richting van Paranam en gaande in die van het district Brokopondo. Ter hoogte van mast 38 zag S. dat zijn tegenligger, de bestuurder van de Toyota Corolla, twee Daf trucks met containers inhaalde. Om een botsing met de tegenligger te voorkomen week de bestuurder S. uit naar links en kwam op de zuidelijke berm terecht.
De bestuurder van de Toyota Corolla week op dat moment uit naar rechts met als gevolg de aanrijding. De Toyota Corolla met drie inzittenden inclusief de chauffeur belandde na de botsing, op de zuidelijke berm met zijn kop in een langs de weg lopende de goot. Twee manspersonen die in dat voertuig zaten, vertoonden geen levensteken meer. Een arts die ter plaatse kwam, stelde de dood vast. De derde manspersoon E. sprak onsamenhangend. Hij kon zijn volledige personalia niet doorgeven en ook niet aangeven wie de bestuurder van het voertuig is geweest.
De bestuurder S. kwam met de schrik vrij, terwijl de vier dames en het meisje geen zichtbare letsels vertoonden, maar wel van pijn klaagden. Zij werden samen met E. die in kritieke toestand verkeert per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie, werden de ontzielde lichamen van de twee mannen ter obductie in beslag genomen. De voertuigen zijn hangende het onderzoek eveneens in beslag genomen.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.