Twee aangehouden in berovingszaak

De 23-jarige Aniel ,D. en de 25-jarige Maikel,L. zijn aangehouden door de afdeling Kapitale Delicten van de politie in verband met een beroving op het terrein van een hotel langs de Anton Dragtenweg.

Op woensdag 2 januari liep een incasso loper van het hotel op het voorterrein van het hotel met in zijn bezit een tas inhoudende grote geldbedrag in Surinaamse dollar, Euro’s en Amerikaanse dollar. De incasso loper moest het geld gaan storten op de bank. Terwijl de incasso loper nog op het terrein liep kwam een personenauto het terrein oprijden waaruit een man stapte die gewapend was met een vuist vuurwapen. Onder bedreiging met dat wapen werd de tas met geld uit handen van de incasso loper gestolen.

Na de diefstal stapte de rover weer in de auto waarna de autobestuurder met hoge snelheid weg reed. Na goede technische- en tactische recherche werk werd de chauffeur van de vluchtauto in beeld gebracht. Het betreft in deze de 23-jarige Aniel,D. Toen hij begreep dat de politie hem op het spoor zat meldde hij zich op maandag 7 januari op de afdeling Kapitale Delicten aan in gezelschap van zijn advocaat. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Aniel in verzekering gesteld. In het verlengde van de aanhouding en in verzekeringstelling van Aniel is de 25-jarige Maikel,L. zichtbaar gemaakt en is vandaag, dinsdag 8 januari, aangehouden door het Arrestatie Team.

Maikel,L.moet de persoon zijn geweest die de incasso loper, onder bedreiging met een vuist vuurwapen, beroofd heeft van de tas met geld. Maikel,L. blijkt officier te zijn in het Surinaams Nationaal Leger. Naar aanleiding hiervan is hij overgedragen aan de Militaire Politie om voorgeleid te worden. De politie zal samen met de Militaire Politie deze strafzaak verder onderzoeken. Het gestolen geld is nog niet terug gevonden. Nadere berichten volgen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.