Ruzie eindigt in steekpartij met dodelijke afloop

De politie van Brownsweg kreeg in de late middag van vrijdag 1 maart het bericht dat een steekpartij zich had voorgedaan in het gebied bekend als “Banafo Kondre” in het district Brokopondo.

Bij aankomst op de locatie trof de politie het slachtoffer Ryan, Adjako meer bekend als ‘Bakintie’ of ‘Kintoe’ aan met steekverwondingen aan het hoofd en hals. Ryan stierf ter plaatse en wel kort na de komst van de politie. Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood van Ryan vast. In het belang van het onderzoek werd het lijk, na afstemming met het Openbaar Ministerie, door de politie ter obductie in beslag genomen.

Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen, dat Ryan aan de verdachte Guno, J. alias “ Kiem ” had gevraagd om sigaretten voor hem te kopen in het dorp. Ryan moet geïrriteerd zijn geraakt op Guno omdat hij vond dat die te lang weg bleef.

Nadat Guno terug gekomen was ontstond er een woordenwisseling tussen hem en Ryan. Die woordenwisseling liep zodanig uit de hand dat Guno en Ryan met elkaar op de vuist gingen. Op een bepaald moment moet Guno een scherpvoorwerp tevoorschijn hebben gehaald waarmee hij Ryan steekverwondingen toebracht. Het scherpvoorwerp is nog niet terecht. Na zijn daad koos Guno het hazenpad. In de ochtend van zondag 3 maart werd hij door de politie van het ressort Brownsweg aangehouden.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd Guno in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet door de afdeling Recherche van Regio Midden

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.