Rottweiler buit bejaarde vrouw

De politie van Uitvlugt kreeg op woensdag 21 september melding van een geval waarbij de 91-jarige Manthorni B. aan de Mathoeralaan  is aangevallen door een hond. De bejaarde is aan het achterhoofd gebeten door de hond en enkele meters gesleurd door het beest. Buurtbewoners  die dit  zagen gebeuren snelden de vrouw te hulp. De bejaarde vrouw heeft diepe bijtwonden  opgelopen aan het hoofd.

Per ontboden ambulance is het slachtoffer afgevoerd  naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Zij is in kritieke toestand opgenomen op de afdeling Intensive Care van de ziekeninrichting. 

Het slachtoffer verliet in de ochtend het bejaardencentrum waar zij woonachtig is om haar dochter die enkele straten verder woont te bezoeken. Bij die gelegenheid liep zij voorbij de woning waar de hond op het erf was. De rottweiler schoof de poort van de omrastering open en viel de vrouw aan.

De agressieve rottweiler maakt de buurt al geruime tijd onveilig. De eigenares van het dier  die uitlandig is vaker aangesproken door de politie om de hond op het erf te houden.  

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de opdracht gegeven de gevaarlijke hond te laten inslapen. De arts wacht een schriftelijke toestemming van het Openbaar Ministerie af,  of  toestemming van de eigenaar om over te gaan tot het doen inslapen van het beest. Deze is inmiddels verleend.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.