Roofverdachte in laadbak politievoertuig niet beschoten; verdachte op filmpje geen schotverwonding

Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) heeft op vrijdag 18 mei drie roofverdachten aangehouden. Een vierde verdachte die op de vlucht sloeg negeerde de waarschuwingsschoten, waardoor de politie genoodzaakt was gericht te schieten. Hij liet voor de komst van de ambulance het leven.

Op een filmpje, dat op social media circuleert, is een van de aangehouden verdachten in een laadbak van een politievoertuig te zien. De verdachte die op een gegeven moment opstaat, wordt door een wetsdienaar opgedragen weer te zitten. Hij weigert dit echter en wordt door een wetsdienaar gedwongen te gaan zitten. Een groep personen liepen naar de richting van het politievoertuig en gingen te keer. Zij weigerde afstand te nemen van het voertuig en liepen dreigend op de politiemannen af. Er is toen een waarschuwingsschot gelost om hen op andere gedachten te brengen.

Op het filmpje is de knal van het schot te horen, maar verder is er niets in beeld. Personen geven aan dat zij getuige zijn geweest van het feit dat de verdachte door een wetsdienaar door het hoofd is geschoten en dat de man al een schotverwonding in zijn buikstreek had.

De verdachte in het politievoertuig is nimmer beschoten. Niet in zijn buikstreek noch door  zijn hoofd. Hij is net als de rest na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.