Rinaldo aangehouden voor verstrekking vuurwapens

De 34-jarige Rinaldo M. is op zaterdag 9 september door de politie van regio Oost en het Arretstatie Team (AT) aangehouden. Rinaldo wordt ervan verdacht de verstrekker te zijn van de wapens die vermoedelijk zouden worden gebruikt bij een roofoverval in het ressort Meerzorg. Door kordaat optreden van de politie na een melding, kon dit worden voorkomen.

De politie van het ressort Meerzorg kreeg in de avond van woensdag 6 september een telefonische melding van een verdacht voertuig dat in een zijstraat van de Commissaris Thurkowweg was geparkeerd. Tijdens dit onderzoek zijn zes verdachten, van wie de tipgever, aangehouden en zijn er in het voertuig drie dames pruiken, twee zwarte bivakmutsen, een capuchon, 4 camouflage hemden, twee camouflage broeken, een camouflage pet, een camouflage rugtas, een grijze plakband, zwarte pantykousen en twee hagelpatronen in beslag genomen.

In de directe omgeving van het voertuig zijn twee jachtgeweren met ingekorte loop, twee vuistvuurwapens en een houwer in beslag genomen.

Het verdere onderzoek leidde naar Rinaldo die ervan wordt verdacht de wapens voor de beroving te hebben verstrekt. Volgens verdachten verklaringen zijn de wapens thuis bij Rinaldo, op een adres in Paramaribo, afgehaald kort voordat de criminelen zich naar Meerzorg begaven.

Rinaldo is op zaterdag 9 september opgespoord en aangehouden.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.