Reiziger met 6.300 gram cocaïne valt door de mand; vijf verdachten aangehouden, waaronder bonuvrouw en helpers

De 43-jarige reiziger Bryan P. is op zaterdag 20 januari door het Bestrijding Internationale Drug (BID) Team op de Johan Adolf Pengelluchthaven aangehouden met in zijn bezit 6.300 gram cocaïne. Bij de aanhouding verklaarde de verdachte het spul van ene To te hebben ontvangen, maar echter geen andere gegevens had van de verstrekker.

De verdachte is na afstemming met een lid van het Openbaar Mininsterie ingesloten en met het verboden spul overgedragen aan de afdeling Narcotica Brigade.

Het onderzoek leidde naar degene bij wie Bryan een Wasi had genomen om zodoende de cocaïne het land uit te kunnen smokkelen. De 53-jarige Monique F. en handlanger Gregory F. zijn op dinsdag 23 januari aangehouden en in verzekering gesteld. De politie bracht de verstrekker, Cento L. alias ’To’ in beeld  en hield hem op 12 februari aan.

‘To’ ontkent in alle talen wat af te weten van de drugs, terwijl bij confronatie de andere verdachten hem positief hebben herkend.

Het verdere onderzoek bracht de 5e verdachte Richard K. in beeld. Deze verdachte riep de geesten op om de cocaïne mede te helpen smokkelen uit Suriname. In middels is de aanhouding van het vijftal verlengd.

De afdeling Narcotica Brigade onderzoekt deze zaak verder.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.