Reactie op het kranten bericht ”Politie mag met toestemming korpsleiding bedelen bij ondernemers”

In een dagblad is vandaag, dinsdag 14 augustus, een artikel verschenen met als kop ”Politie mag met toestemming korpsleiding bedelen bij ondernemers”. In dat artikel wordt beweerd, dat er op 1 augustus van dit jaar door de leiding van het Politie korps instructies zijn gegeven aan ressortcommandanten om aan bonafide bedrijven in hun verzorgingsgebieden te vragen om een dienstvoertuig voor maximaal een jaar te adopteren. Dit houdt in dat het bedrijf de kosten zal betalen voor kleine reparaties die gepleegd moeten worden aan zo’n voertuig.

De korpsleiding heeft nimmer zo een instructie uitgevaardigd. Het is echter niet vreemd dat bonafide bedrijven de politie benaderen om haar waar nodig te ondersteunen in het kader van de veiligheid en leefbaarheid binnen de districten, gebieden of buurten, waarin zulke bedrijven hun bedrijfsactiviteiten ontplooien.

De gulde regel hierbij is dat die ondersteuning ten goede moet komen aan de samenleving en dat de ondersteuner oftewel sponsor er bewust van is dat de politie haar werk ten  aller tijden zal doen conform de haar bij wet toebedeelde taken, zonder aanziens des persoon.

“Samen zijn wij sterker”

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.