Postpakket verzendsters aangehouden

De 57-jarige postverzendster  Indrawatie, J. is op zaterdag 9 mei door rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade in de kraag gevat.

De vrouw heeft vermoedelijk in de maand januari 2019 een postpakket ter verzending aangeboden bij één van de postbedrijven in Paramaribo. Tijdens controle door de douane recherche werd er 126 gram cocaïne in de doos aangetroffen en in beslag genomen. Deze zaak werd voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Narcotica Brigade. Indrawatie werd op haar woonadres opgespoord en aangehouden. Zij ontkent het pakket inhoudende onder andere cocaïne te hebben gepost.

In de avond van maandag 13 mei werd de  49-jarige Eugenie T. door de rechercheurs van de Narcotica Brigade op haar woonadres aangehouden. Eugenie heeft vermoedelijk in de maand juli 2018 bij een postbedrijf een pakket met goederen ter verzending aangeboden. Tijdens het scannen van  het postpakket heeft de douane in een doos sap 200 milliliter vloeibare cocaïne ontdekt en in beslag genomen. Het postpakket inhoudende onder andere de doos met vloeibare cocaïne is vervolgens voor nader onderzoek overgedragen aan de Narcoticabrigade.

Eugenie ontkent het strafbaar feit te hebben gepleegd. Bij haar voorgeleiding verklaarde zij dat haar zoon drugs verslaafde is en dat hij gebruikt heeft gemaakt van haar identiteitskaart om het pakket naar het buitenland te posten.

Zowel Eugenie, T. als Indrawatie, J. zijn hangende het onderzoek achter slot en grendel geplaatst door de Narcotica Brigade en wel na afstemming met het Openbaar Ministerie.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.