Politieambtenaar vermoedelijk doodgeschoten: twee ingesloten na tegenstrijdige verklaringen

De 26-jarige Adspirant Agent van Politie Wirindra Bhugwansingh is op woensdag 14 februari overleden door een schotverwonding die hij heeft opgelopen in het hoofd.

De politie van Kwatta kreeg via de Centrale Meldkamer de melding dat een politieman zichzelf door het hoofd heeft geschoten met een jachtgeweer op een adres in het politie ressort.

Bij aankomst op de plek werd het levenloze lichaam van Wirindra in de woning aangetroffen. Ook de hoofdbewoner en zijn stiefzus waren ter plaatse. Van een jachtgeweer ontbrak elk spoor, wat vragen deed oprijzen bij de politie. Het geladen dienstvuistvuurwapen van het slachtoffer is op een tafel in de woonkamer aangetroffen.

In eerste instantie verklaarden de 32-jarige hoofdbewoner Urnando J. en zijn stiefzus Meredith P. (17) aan de politie dat zij kort tevoren met het slachtoffer naar een voetbalwedstrijd zaten te kijken. Na de wedstrijd bleven zij nog even napraten. Tegen 21.00 uur maakte Wirindra aanstalten om naar huis te vertrekken, terwijl de hoofdbewoner en zijn stiefzus in de keuken waren om de afwas te doen. Op een bepaald moment hoorden zij een knal en keerden zich om. Zij zagen Wirindra bloedend op de vloer liggen.

De afdelingen Kapitale Delicten en de Forensische Opsporing werden ingeschakeld en namen het onderzoek over.

Bij een nader verhoor op de afdeling Kapitale Delicten kwam Meredith terug op haar verklaring. Zij gaf aan dat zij Wirindra per ongeluk heeft doodgeschoten. De vrouwelijke verdachte verklaarde dat zij aan Wirindra vroeg of zijn wapen geladen was. Op zijn ontkennende antwoord pakte zij het wapen, waarbij haar vinger op de trekker terecht kwam en er een schot afging met voor Wirindra het noodlottige gevolg. Zowel Urnando als Meridith zijn aangemerkt als verdachten van een misdrijf.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de verdachten in verzekering gesteld. Het ontzielde lichaam van de politieman is voor obductie in beslag genomen.

De afdeling Kapitale Delicten zet het onderzoek voort.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.