Politie Santo Dorp houdt twee jeugdige inbrekers aan

Een 13-jarige en een 12-jarige jongen zijn op vrijdag 25 oktober door de politie van het bureau Santo Dorp aangehouden en in verzekering gesteld voor diefstal in een woning.
Deze twee jeugdigen hebben op vrijdagmorgen 25 oktober ingebroken in de woning van een buurvrouw. Op dat moment was de buurvrouw niet thuis. De jongens verschaften zich toegang tot de woning door twee “shutters” van een raam te verwijderen. Uit het huis namen zij vervolgens gouden sieraden weg.
Later op de dag werden de jongens in beeld gebracht, opgespoord en aangehouden. Bij de voorgeleiding op het politiebureau bekenden zij de inbraak te hebben gepleegd. De jongens hebben vervolgens verklaart dat zij de buit verkocht hebben en dat zij met de opbrengst twee zangvogels gekocht hebben. De zangvogels zijn hangende het onderzoek in beslag genomen.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn deze jeugdige verdachten ingesloten in het Jeugdcellenhuis te Opa Doeli. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de politie van Jeugdzaken.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.