Politie Latour sluit kinderlokker Herman op

De politie van het ressort Latour heeft op woensdag 5 december de 48-jarige Herman K.  opgespoord en aangehouden.

Een moeder van een 15-jarige jongen deed in de maand november aangifte tegen Herman.  Zij verklaarde dat haar minderjarige zoon plotseling een vreemd gedrag vertoonde. De moeder heeft haar zoon ondervraagd. Uit het gesprek tussen haar en de zoon bleek dat de jongen meermalen door Herman uitgelokt en seksueel misbruik is geworden.

De verdachte die zich op een bromfiets verplaatst, benaderde de minderjarige jongen in de omgeving van Menkendam. Door zijn listige opmerkingen heeft hij de jongen makkelijk tot prooi van zijn seksuele lusten kunnen maken. Herman bracht de jongen naar een in aanbouw zijnde woning in een ander ressort, waar hij de  minderjarige seksueel heeft misbruikt. Het slachtoffer werd nog enkele keren meegenomen en na de gepleegde handelingen continu flink verwend door Herman met een portie patat en geld.

Het viel de moeder op dat haar zoon meermalen met een Naskip thuis kwam. Het werd haar teveel toen ze op een dag zelfs geld van de zoon kreeg om haar leeg gelopen gascilinder te gaan kopen. De moeder riep haar zoon ter verantwoording en moest het triest verhaal van seksueel misbruik aanhoren.

De verdachte die in het ressort Wanica woonachtig is, werd opgespoord en op 5 december aangehouden. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Herman in verzekering gesteld.

Het vermoeden bestaat dat meerdere minderjarige jongens slachtoffer zijn geworden van Herman zijn daden. Deze worden opgeroepen zich alsnog in verbinding te stellen met de politie van het ressort Latour voor het doen van aangifte.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.