Politie doet wederom beroep op de gemeenschap op te passen voor telefonische oplichters

De afdeling Fraude is in de afgelopen dagen wederom geconfronteerd  met een aantal gevallen van telefonische oplichting, waarbij personen voor grote  geldsbedragen in SRD benadeeld zijn geworden.

Slachtoffers worden  telefonisch door een onbekende benaderd met de mededeling dat hij  in staat is tegen een geldelijke vergoeding hun vuurwapenvergunning en of hun grondaanvraag te kunnen regelen. Wanneer belanghebbende hierop ingaat,  wordt die naar een bepaalde locatie gedirigeerd om  het geld  aan iemand af te staan en verdere instructies af te wachten. Als ontvanger wordt vaak een taxi chauffeur gebruikt. Nadat de overdracht van het geld is geschied,  is de beller dan niet meer bereikbaar.

De politie doet wederom een dringend beroep op de samenleving onder geen enkele voorwaarden in  te gaan op telefonische voorstellen van onbekenden met betrekking tot informatie omtrent grond- en of vuurwapenaanvragen.  Zulke zaken moeten altijd persoonlijk worden afgehandeld bij de bevoegde instanties.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.