Politie Brokopondo treed op tegen afpersers

Al geruime tijd krijgt de politie van Brokopondo meldingen binnen van voornamelijk buitenlandse goudzoekers dat zij afgeperst worden door criminele elementen in het Brokopondo gebied. Deze criminelen barricaderen openbare wegen en eisen ruw goud of geld van de goudzoekers wanneer zij van of naar de goudvelden komen of gaan. Wanneer de goudzoekers geen geld of goud willen afstaan worden zij ernstig bedreigt. De politie nam aangiftes op en onlangs is een verdachte zichtbaar gemaakt aangehouden en in verzekering gesteld ter zake afpersing.

De politie zal hard blijven optreden tegen personen die zich schuldig maken aan de boven genoemde criminele handelingen.

 Het barricaderen van openbare wegen door onbevoegden is ook verboden. Volgens artikel 496 van het wetboek van strafrecht, getiteld: versperring,belemmering van verkeer, kan men gestraft worden met hechtenis van ten hoogste 2 maanden of geldboete van ten hoogste SRD.300,- als een openbare land-of waterweg verspert of het verkeer daarop belemmert wordt zonder verlof van het bevoegd gezag.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.