PADF en KPS zorgen voor training over weerstand en Preventie

DSC06315 DSC06307 DSC06316 DSC06320

De Pan American Development Fund (PADF) en het Korps Politie Suriname hebben ervoor gezorgd dat hier te lande een geaccrediteerde training gehouden wordt. Deze training duurt van 27 juli tot en met 5 augustus op de politieacademie.

De naam van deze training is :”Resistance and Prevention Program (RAPP) oftewel “Weerstand en Preventie Programma(WEPP). RAPP is een trainingsprogramma die bestemd is voor ambtenaren en niet gouvernementele organisaties. De training is gefocust op sociale criminaliteitspreventie onder de jongeren als risicogroep. Tijdens de training zal aandacht worden besteed aan de diverse strategieën om criminaliteit aan te pakken. Deze training adresseert tevens burgerveiligheid vanuit een preventieve perceptie. Daarnaast zal kennis worden uitgewisseld omtrent buurtmanagement en capaciteitsversterking van buurten.

26 personen nemen deel aan deze training onder wie politieambtenaren, ambtenaren van het Openbaar Ministerie, het ministerie van Sportzaken, het ministerie van Justitie en Politie, het ministerie van Onderwijs en een lid van een ngo.

De docenten zijn twee politieambtenaren van de Portland Police.

Deze training maakt deel uit van een regionale inspanning die zich richt op Suriname, de Bahama’s en Trinidad en Tobago en wordt gefinancierd door de US State Department in het kader van het Caribean Security Initiative (CBSI).

De deelnemers zullen schriftelijk getoetst worden en krijgen aan het einde van de training een certificaat.

Bij de opening van de training heeft de ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika in Suriname en de korpschef korte toespraken gehouden.

 

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.