Oplichtster aangehouden en opgesloten

De recherche van Regio Midden heeft momenteel een zaak in onderzoek tegen de 50-jarige Malthie, P. Zij is opgesloten voor oplichting.

Op 16 oktober van dit jaar heeft een vrouw aangifte gedaan van verduistering tegen Malthie. Zij leerde Malthie via facebook kennen. In de maand juni van dit jaar vroeg Malthie aan de aangeefster of zij met haar naar Nederland, India en Doebai wilde gaan. Malthie hield de aangeefster voor dat zij de zaken betreffende de boeking van de reis en de bijbehorende tickets voor de aangeefster in orde zou maken aangezien zij -Malthie- de genoemde landen vaker had bezocht, waardoor zij bekend was met de te volgen procedures.

Malthie ontving een geldbedrag van iets meer dan Euro 2000,- en de nodige bescheiden van de aangeefster om de boekingen te plaatsen.

Malthie ging met de aangeefster naar een reisbureau en naar een ambassade hier te lande om haar verhaal geloofwaardig te doen overkomen bij de benadeelde. Malthie ging met de aangeefster naar het reisbureau en de ambassade onder de voorwaarde dat de aangeefster in de auto moest blijven wachten en niet met haar mee mocht gaan wanneer zij de gebouwen binnen stapte. Verder weigerde Malthie om de aangeefster de bescheiden en betalingskwitanties van haar reis naar Nederland en India te laten zien.

Op een bepaald moment verbrak Malthie het contact met de aangeefster. De aangeefster kreeg argwaan en ging naar het reisbureau en naar de ambassade om te informeren of Malthie werkelijk haar zaken in orde had gemaakt. De aangeefster kreeg te horen, dat Malthie niets voor haar in orde had gemaakt en dat zij vermoedelijk niet het enige slachtoffer van deze oplichtster was.  Dat was voor de vrouw reden genoeg om aangifte tegen Malthie te doen.

Op woensdag 14 november is Malthie P. door de recherche van Regio Midden aangehouden en opgesloten. Zij heeft inmiddels bekend dat zij de vrouw heeft opgelicht. Zij heeft verklaard dat zij het geld van de vrouw gebruikt heeft om onder andere de huur te betalen en om voeding te kopen.

De recherche van Regio Midden heeft sterk het vermoeden dat Malthie nog meer personen opgelicht heeft en vraagt dat die personen contact maken  op de telefoonnummers 582050 of 582200.

 

       “wanneer een verhaal te goed is om te geloven is het meestal een leugenverhaal”

 

 

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.