Operaties team Nickerie houdt mannen aan en neemt goederen in beslag

Tijdens een operatie die door de politie van Nickerie en het Nationaal Leger wordt uitgevoerd, zijn er op dinsdag 19 en woensdag 20 januari zes boten in beslaggenomen van vissers die geen vergunning hebben. De acties worden zowel aan land als op het water uitgevoerd. Het operatie team nam ook 1500 kilogram vissen in beslag.

In totaal zijn er 28 mannen aangehouden van wie zes in verzekering zijn gesteld na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie.

Tijdens controle in het Blanche Mariegebied is ook een 52-jarige jager A.R.  aangehouden die de jachtwet heeft overtreden. De jager had een gevogelte  genaamd Koejake bij zich. Deze gevogelte is geheel beschermd bij wet. Andere soorten gevogelte die deze man bij zich had, zijn raven en kanaries, terwijl het seizoen om op deze gevogeltes te jagen, is gesloten.

De man had ook twee pakira’s geschoten. Volgens de jachtvergunning mag maar één van dit gedierte worden geschoten. Alle gevogelte en de gedierten zijn in beslaggenomen door de politie. A.R. is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.