Niet ingeloste sieraden na 4 weken verkocht; wederhelft belener ingesloten voor bedreiging

Een beveiligingsmedewerker hield op dinsdag 5 juni de 36-jarige verdachte David S. aan de Waterkant aan.
Onderzoek wees uit dat David op die bewuste dag met een scherp voorwerp een manspersoon met de dood bedreigde. David maakte kapbewegingen naar de richting van de man. Het slachtoffer probeerde zich te weren. Op datzelfde moment ging er een schot af. David werd aangehouden door een beveiligingsmedewerker die op dat moment in de buurt was en het voorval zag.
David werd overgedragen aan de ingeschakelde politie van ressort Centrum. Volgens verklaring van het slachtoffer dat eveneens het politiebureau had aangedaan heeft de vrouw van David twee maanden terug twee paar gouden oorbellen als onderpand bij hem afgestaan. Volgens afspraak zou de vrouw het geleende bedrag binnen drie dagen terugbetalen en weer over haar sieraden beschikken. De vrouw hield haar echter niet aan haar afspraak.
Toen de vrouw na vier weken niet kwam opdagen verkocht hij de oorbellen om aan zijn geld te komen. De vrouw die zijn handeling onterecht vond, vertelde dit aan haar wederhelft. Toen David het slachtoffer in het stadscentrum tegenkwam vroeg hij hem om rekenschap, waarna beiden hun weg vervolgden.
Bij de tweede ontmoeting, op 5 juni, poogde David het slachtoffer te vermoorden. De beveiligingsmedewerker heeft erger kunnen voorkomen.
Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is David voor bedreiging en poging zware mishandeling in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.