Naakte foto scholier verspreid op social media: twee verdachten aangehouden

De politie van het ressort Rijsdijk heeft op maandag 26 maart de verdachten Kevin en Xavier aangehouden op verdenking van het verspreiden van naakte foto’s van een jonge dame.
De dame kreeg op school te horen van een leerkracht dat haar foto’s op social media zijn verspreid. Het slachtoffer deed gelijk het politiebureau aan en deed aangifte tegen haar vriend Kevin D. voor wie zij de foto’s via app had gestuurd en Xavier vanwie zij wist dat de foto’s op zijn mobiel waren opgeslagen.
Kevin is opgespoord en aangehouden. Aan de hand van zijn verklaring is Xavier ook opgespoord en aangehouden.
Uit het onderzoek blijkt dat Kevin een gewone mobiele telefoon heeft, waarmee hij niet kan appen. Om te kunnen appen en chatten met zijn vriendin, het slachtoffer dus, maakte hij gebruik van de android telefoon van zijn moeder of van Xavier.
Kevin liet zijn facebook-account open op de telefoon van zijn vriend Xavier waardoor de foto’s automatisch op de telefoon van zijn vriend zijn opgeslagen. Xavier die met de jonge dame op dezelfde school zit, zag naar zijn verklaring de foto’s en deelde die met nog een andere leerling. Op gegeven moment zijn de foto’s op social media gedeeld.
Xavier is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie ingesloten. Kevin is na een ernstige waarschuwing voor zijn nonchalante gedrag heengezonden, na te zijn verhoord. De politie onderzoekt deze zaak verder.

De politie doet nog eens een beroep op mobiele telefoongebruikers om geen filmpjes of foto’s die een bepaalde inpact op het leven heeft door te sturen. Het verspreiden van porno filmpjes of naakte foto’s van derden is strafbaar.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.