Moedige burger houdt recidivist “Bano” aan, kompaan voortvluchtig

Een moedige burger heeft op vrijdag 14 april Clifton T. als “Bano” (34) aangehouden en overgedragen aan de politie van Latour.

“Bano”  heeft eerder op de dag met een kompaan een diefstal gepleegd in een auto op een adres in het ressort.  Een oplettende burger zag één van de manspersonen een tas wegnemen uit het voertuig dat langs de weg geparkeerd stond.  Na hun daad zette het tweetal het op een lopen, achterna gezeten door de burger.  Het gelukte deze burger de verdachte “Bano” in de directe omgeving aan te houden. Zijn kompaan is nog voortvluchtig.

Volgens verklaring van de benadeelde reed hij uit een inrit, toen hij plotseling werd nageroepen door twee mannen. Deze beweerden dat hij hun voertuig heeft aangereden. De benadeelde ontkende dit en de mannen werden boos. Ze scholden hem uit en eisten een bedrag van SRD 400 voor de geleden schade. Ter voorkoming van escalatie, sloot hij zijn auto en liep terug naar het adres waar hij vandaan kwam.

In alle haast heeft hij de voorruit van de passagiers stoel opengelaten, waar hij een tas met een groot geldsbedrag in SRD had. Toen hij terug naar zijn voertuig keerde, zag hij de mannen niet. “Bano” die door een moedige burger in de kraag is gevat, is overgebracht naar het politiebureau.

Bij de voorgeleiding heeft hij bekend de diefstal te hebben gepleegd en bereid is dat geld af te staan.

De recidivist “Bano”  is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van de 2e verdachte wordt gewerkt.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.