Minister Getrouw stelt commissie Integriteit samen

De minister van Justitie en Politie, dhr. Stuart Getrouw,  zal een commissie samenstellen die het “integriteitsvraagstuk” binnen de politieorganisatie onder de loep gaat nemen. Dit naar aanleiding van de laatste ontwikkelingen waarbij politieambtenaren zijn aangehouden en in verzekering zijn gesteld voor het plegen van strafbare handelingen.

De commissie zal bestaan uit oude functionarissen van Justitie en Politie en tenminste een lid van de Surinaamse Politie Bond.

De minister had bij zijn aanstelling reeds aangekondigd dat er tegen een ieder, zonder aanzien des persoon, zal worden opgetreden hetgeen betekent dat ook die  politieambtenaren  die de fout ingaan zullen worden gecorrigeerd. De bewindsman beoogt hiermee het politiekorps op te schonen  en gezond te maken.

De commissie zal de minister op kort termijn moeten informeren over de mogelijke oorzaken van ontoelaatbare gepleegde handelingen. Daarna zullen adviezen worden uitgebracht omtrent het voorkomen dat negatieve handelingen worden voortgezet dan wel ergere vormen aannemen.

Tot slot wordt ernaar gestreefd dat het vertrouwen van de samenleving in de politie gewaarborgd blijft.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.