Minister Getrouw brengt werkbezoek aan de Politie

De minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw LLB MICL heeft op donderdag 12 april een kennismakingsbezoek gebracht aan het Korps Politie Suriname (KPS). De minister is op het hoofdbureau van politie aan de Duisburglaan ontvangen door de plaatsvervangend korpschef, de commissaris van politie, Darnie Stolk, het management team, afdelingshoofden en medewerkers. De Surinaamse Politie Bond en vertegenwoordigers van de Bond Burger Personeel bij het KPS waren ook aanwezig om de minister te verwelkomen.
De voorzitter van de Surinaamse Politie Bond heeft de minister de volle ondersteuning toegezegd en kijkt op korte termijn uit naar de uitnodiging van de minister voor het bespreken van zaken die oplossing behoeven.
De Plaatsvervangend korpschef Darnie Stolk is ervan overtuigd dat de politieorganisatie een productieve samenwerking op basis van wederzijds respect tegemoet ziet met de nieuw bakken bewindsman. De commissaris gaf verder mee dat de politie haar werk doet met de middelen die zij ter beschikking heeft en door het toepassen van strategieën van crisismanagement.
‘Geheimhoudingsplicht, juiste attitude, goede communicatieve vaardigheden, creativiteit, respect naar het Bevoegd Gezag zullen wederom hun intreden doen binnen alle afdelingen van het ministerie van Justitie en Politie’, hield minister Getrouw de aanwezige politieambtenaren voor.
De bewindsman heeft duidelijk gesteld dat zaken als corruptie, aannemen van smeergelden en het doorspelen van confidentiële informatie aan derden met wortel en tak zullen worden uitgeroeid. De minister ziet een productieve samenwerking met de politie tegemoet.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.