Meer dan 42 kilo cocaïne onderschept in containers waarin bami en stroop zou worden geëxporteerd; ondernemer aangehouden

De Douane recherché is op dinsdag 3 april bij een controle gestuit op drugs die verborgen zat aan de onder kant van twee twintig voet containers. Deze containers werden gecontroleerd, aangezien er bami en stroop zou worden ingeladen voor de export. Tijdens de controle merkten de douaniers op dat onder beide containers twee extra balken waren bevestigd. Eén van de balken werd geboord om na te gaan wat erin zat. Een witte substantie die eruit kwam werd getest. De test wees uit dat het om drugs gaat. De containers werden overgebracht naar het Jules Sedney Nieuwe Havencomplex en de narcoticabrigade van het Korps Politie Suriname werd ingeschakeld.
Met behulp van de Brandweer zijn de vier balken verwijderd onder de twee containers. In de balken, die hol van binnen zijn, waren ijzeren cilinders geplaatst waarin de drugs was verstopt. In totaal zijn er 44 ijzeren cilinders uit de ijzeren balken gehaald. De drugs heeft een totaal gewicht van 42.400 gram.
De 47-jarige ondernemer Feroskhan Sh. is in deze zaak aangehouden. Hij verklaarde dat hij de containers bij een verschepingsbedrijf heeft ingehuurd en niks van de drugs afweet.
De drugs is in beslaggenomen. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de ondernemer in verzekering gesteld.
De narcoticabrigade onderzoekt deze zaak verder.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.