Man die geld verduisterde na negen maanden aangehouden door de politie

J.H. (63) is op woensdag 16 februari door de politie van recherche Oost aangehouden. Deze man wordt ervan verdacht een geldbedrag van de 74-jarige benadeelde L.T. in ontvangst te hebben genomen zonder om tegenprestaties te leveren.
L.T. deed op 22 mei van het vorig jaar aangifte van verduistering tegen de verdachte J.H. op het politiebureau Albina. De aangever verklaarde aan de politie dat hij op twee verschillende momenten geld aan J.H. heeft gegeven, zijnde een voorschot voor de aankoop van een vrachtwagen. Hierna vernam L.T. niets meer van J.H., waardoor de benadeelde besloot aangifte te doen bij de politie van Albina.
De aangever zag de verdachte op dinsdag 16 februari op een locatie in Commewijne en confronteerde hem hiermee. Zowel de aangever als de benadeelde begaven zich hierna naar het politiestation om het geval te beslechten.
De Recherche van Regio Oost hoorde het tweetal aan, waarna de wetsdienaren direct contact opnamen met de politie van Albina. De verdachte J.H. werd door de rechercheurs aangehouden en gaf toe het zich schuldig te hebben gemaakt aan het strafbaar feit. Hij kon echter het geldbedrag niet terugbetalen.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie is J.H. in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.