Leon voor illegale houtkap ingesloten

De politie van Zanderij heeft op maandag 22 oktober de 42-jarige Leon S. ingesloten.
Reeds geruime tijd kreeg de politie meldingen van de bewoners van ‘Melasie Kriki’ te plantage Republiek dat onbevoegden in dat gebied aan illegale houtkap deden.
In het begin van de maand september 2018 deed het bestuur van ‘Melasie Kriki’ aangifte op het politiebureau. De politie begaf zich op maandag 10 september voor onderzoek naar het gebied en trof vier manspersonen aan waaronder Leon,S. die bezig waren walaba bomen om te hakken. Leon gaf aan dat het gebied, waarin hij en zijn drie arbeiders aangetroffen waren, hem toebehoort. Voorts dat hij aan houtkap doet.
Hangende het onderzoek werd het gekapte hout in beslag genomen en werd Leon als bewaarder van dat hout aangewezen. Met behulp van het Staatsbosbeheer (SBB) kwam de politie erachter dat Leon gelogen had omdat het gebied hem niet toebehoort. Vervolgens kwam de politie tot de ontdekking dat het gekapte hout, dat in bewaring bij Leon was, verdwenen was.
Op maandag 22 oktober is Leon aangehouden en in verzekering gesteld voor illegale houtkap en het wegmaken van bewijsmateriaal.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.