Boot met draaiende motor dobberend op de Suriname rivier aangetroffen

Voorbijgangers hebben op zondag 25 september nabij het vakantieoord Overbrigde een lege boot met een draaiende motor zien dobberen op de rivier. Zij schakelden de politie van Paranam via de Centrale Meldkamer in. Ter plaatse aangekomen werden er slippers  in de boot aangetroffen. 

Voorlopige onderzoek heeft uitgewezen dat de 53-jarige Roy Kromopawiro en Albert Kromosetiko (58) in de ochtend van de  zelfde dag van huis zijn vertrokken met de bedoeling te gaan vissen. De  twee mannen zijn gewend samen de rivier op te gaan.

Op zondag 25 september viel het voorbijgangers op dat de boot zonder bemanning op de rivier dobberde. Dit trok hun aandacht door de draaiende buitenboordmotor.

Politie Paranam, de Maritieme politie en nabestaanden hebben de zoektocht voortgezet naar de twee heren. Ook de Duikers van het Korps Brandweer Suriname hebben meegewerkt aan de zoektocht.

Omstreeks 19.30 uur zijn de ontzielde lichamen geborgen nabij het gebied Kaaimangrasi. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de lijken aan de nabestaande afgestaan voor de begrafenis.  Het is voor alsnog onbekend hoe de mannen te water zijn geraakt. 

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.