KPS blijft aan de weg timmeren; stand van zaken met betrekking tot de bestrijding van zware criminaliteit en verhoging van verkeersveiligheid vanaf 1 januari 2019

Het Korps Politie Suriname (KPS) geeft bij deze de stand van zaken door van ernstige strafbare feiten gepleegd in de afgelopen periode, die veel aandacht hebben  getrokken in de Surinaamse samenleving.

Met betrekking tot de felle brand die gewoed heeft in de nacht van 31 december 2018 op 1 januari 2019 op de hoek van de Dr. Sophie redmondstraat en de Zwartenhovenbrugstraat is de verdachte  Henk, V. aangehouden en in verzekering gesteld.

Met betrekking tot een vechtpartij in een bar-dancing op 1 januari waarbij ene Luis,Brito, van Dominicaanse komaf, tijdens een gevecht is dood gestoken, zijn Fernando,L. en Gary, C. aangehouden in verzekering gesteld.

Op 2 januari is een incassoloper onder bedreiging met een vuist vuurwapen op het voorterrein van een hotel beroofd van een tas inhoudende grote geldbedragen in Surinaamse dollar, Euro’s en Amerikaanse dollar. In deze strafzaak zijn aangehouden en in verzekering gesteld: Anil,D.; Michel,L.; Glenn,O.; Lionel,O. Giovanni,K. en Luciano,C.

Drie van deze verdachten zijn militairen. Zij zijn met ondersteuning van de Militaire Politie zichtbaar gemaakt en aangehouden. Verder wordt deze strafzaak samen met de Militaire Politie onderzocht vanwege het feit dat drie van de verdachten militairen zijn.

Op 7 februari was er sprake van een zogenaamde “drive by shooting” in de Phillipusweg te Pontbuiten. Bij die gelegenheid is vanuit een voorbij rijdende auto geschoten op een man ,die in de laadbak van zijn pick-up zat. De kogels raakten het slachtoffer in zijn boven been die hevig begon te bloeden. Politieambtenaren van het Recherche Bijstand Team Paramaribo(RBTP) verleenden bij aankomst op de plek van het misdrijf slachtoffer hulp door het plaatsen van twee “tourniquets” om het been van het slachtoffer om te voorkomen dat het slachtoffer dood bloedde in afwachting op medische hulp.

In deze zaak zijn 3 mannen aangehouden door het RBTP van wie 1 hangende het onderzoek in verzekering is gesteld. Het betreft in deze ene Jimmy,N. alias “Kermit the frog” Deze man had eerder al op hetzelfde slachtoffer geschoten in de Agraweg te Kwatta. Het motief van de strafbare handelingen, gepleegd door Jimmy,N. moet gezocht worden in de financiële sfeer. Deze vuurwapen gevaarlijke verdachte wordt ook verdacht deel uit te maken van een bende, die onlangs een brute beroving gepleegd heeft, waarbij slachtoffers gewond zijn geraakt.In deze zaak is een vuist vuurwapen in beslag genomen.

Op 8 februari heeft Wensly,C. geschoten op een man voor de Binda Mall in de Franchepanestraat.  Wensly heeft zich enige tijd daarna aangemeld bij de politie en is hangende het onderzoek aangehouden en in verzekering gesteld. Het slachtoffer ligt zwaar gewond in het ziekenhuis. Het motief moet zijn een woordenwisseling die uit de hand gelopen is. De verdachte en het slachtoffer kennen elkaar.

Ook voor wat het verhogen van de verkeersveiligheid betreft zit de politie niet stil. Vanaf 30 december 2018 tot en met 9 februari 2019 is door de Motor Surveillance Dienst (MSD) veel verkeersovertreders betrapt en bekeurd te weten:

·       59 voor het rijden zonder rijbewijs.

·       123 voor het besturen van een motorvoertuig dat niet gekeurd-of herkeurd was.

·       59 voor het rijden of stoppen op zodanige wijze dat het overig verkeer gehinderd of in gevaar werd gebracht.

·        189 voor overschrijding van de maximum snelheid.

·       183 wiens rijbewijs is ingevorderd voor onder andere overschrijding van de maximum snelheid( 50 km of meer boven de vast gestelde maximum snelheid)

Onlangs is de politie van het ressort Centrum weer begonnen met operatie ”Hoop”(Handhaving Openbare Orde Paramaribo).Deze operatie houdt onder andere in het aanpakken van hang jongeren en ouderen op of langs de openbare weg waarbij gezorgd wordt voor verstoring van de openbare orde en rust. Drugshaarden en locatie waar er sprake is van onzedelijk gedrag worden ook aangepakt.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.