Kind dat vermoedelijk vergeten in de auto is achtergelaten overleden

De politie van ressort Centrum kreeg op vrijdag 21 april een melding dat een kind dood is aangetroffen in een voertuig in het ressort.
Daar aangekomen werd het levenloze lichaam van de 3-jarige Djaylen Gorissen op de vloer van de auto aangetroffen.

Voorlopige onderzoek wees uit dat de oom van het kindje hem al langer dan een jaar meeneemt en op weg naar zijn werk afzet bij de oppas. Djaylen ging op woensdag 19 april en donderdag 20 april niet naar de oppas en bleef met de moeder thuis. Op vrijdag 21 april nam zijn oom hem zoals gewoonlijk weer mee, met de bedoeling Djaylen af te zetten bij de oppas en vervolgens naar het werk te gaan.
De oom pakte volgens zijn verklaring de kortste route naar zijn werk. Bij aankomst sloot hij zijn auto af, deed zijn werkplek aan voor het verrichten van zijn werkzaamheden. Tegen 12.00 uur kreeg hij een telefoontje van zijn zus, de moeder van het kindje. Zij vroeg hem of hij het kindje heeft afgezet bij de oppas, aangezien Djaylen niet daar bleek te zijn. De broer antwoordde spontaan ja, waarna zij het gesprek beëindigden.

Gelijk na dat gesprek realiseerde hij zich dat er wat mis moet zijn. Hij haastte zich naar zijn auto en trof het levenloos kindje aan. Geshockeerd barste hij in tranen uit. De overige collega’s die daar waren schoten hem te hulp en schakelden de politie in. Aangezien het kind twee dagen niet naar de oppas is geweest bestaat het vermoeden dat hij het kindje in de auto is vergeten.
Een ingeschakelde arts stelde de dood vast. Het ontzielde lichaam is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.

Het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van Paramaribo.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.